Thursday, May 10, 2012

Mereka inspirasiku

Mereka memberiku inspirasi.

Terus terang ada 4 individu yang sangat-sangat memberiku inspirasi, motivasi, dedikasi, apa-apa saja 'si' untuk aku mula set up my goal to read, understand and memorize the Qur'an (1 juz in 3 month.) Sungguh, aku sangat kagum dengan mereka!

Siapa mereka?

#1 Mereka yang jauh dari aku. Aku hanya kenal melalui dunia alam maya
Nabiollah (10 tahun), Rifdha (10 tahun),  Djamil (10 tahun). Mereka semua adik-adik dalam dokumentari "Koran by Heart"
Sudah mampu menghafal penuh Quran. Dokumentari penuh di sini 



#2 Dia yang asing bagi aku. Aku hanya kenal lewat uncle Youtube and Makcik Fb, but this guy is really cool! Especially when he recited surah Al-Muzzammil.=)
Bro Fatih Seferagic. Ini Fb dia.


#3 Mereka yang sederhana dekat dengan aku. Ku kenal lewat blog peribadi beliau.
Si celik adik Darwish dan kakaknya yang sumpah comel, adik Darwisya. 
*Aku cadangkan kalian update info-info terkini tentang kaedah mengajar menghafal Quran dari bayi dari belog Puan Lina Karim ni (through email). Serius, sangat banyak ilmu dan tips.  


#4 Mereka yang sangat dekat dengan aku. Darah sedagingku.
My own sister. SubhanaAllah.....Allah gave my family and I such amazing sister. Alhamdulillah! Right know she is currently doing her diploma in tahfiz Quran (sudah mahu masuk 3 semester). She already memorized 10 juz of Quran (one third of Quran)...wah!....malu aku...  -.-'

Semoga Allah kurniakan pahala yang besar dan berterusan pada semua individu ni.


p/s: I'm 23 right now (dah tua baru mahu hafal Quran...huh). Well,  for me age is irrelevant, it's about memorization. Have a pure intention (niat) to seek Allah's pleasure. To worship and please Allah is my ultimate purpose of life. That's all. Mohon doa kalian. ^^

3 comments:

Alfi Ramadhani said...

moga istiqamah utk buat amal yg baik mcm ni..
yup, umur bukan tali pengukur, yg penting niat baik kita, kemudian ikhlas & istiqamah dlm mengamalkannya..
tu yg terbaik kan..

:: My Blog ::

muzze spas said...

amen, thanks a lot for ur du'a bro. Really appreciate it. May Allah make it easy for us and accept my effort. Being steadfast in the right path. Thanks again for ur visit. ^^
p/s: eh,kenapa tak boleh open ur blog???

tqaroslan said...

chaiyok chaiyok =]
alhamdulillah kak =]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis